dijous, 12 de novembre del 2009

Estofat de gall d'indi

Que serà el gall d'indi? És dificil de trobar?
El gall d'indi és el tito, titot, o pavo en castellà.
Hui tenia pressa, com no, i he provat de fer aquest estofadet en l'olla expres, i realment ha estat un encert.
He sofregit dos trocets de cuixa de tito tallada transversalment, com l'ossobucco, i dos trocets de garreta de corder que tenia en el congelador.
Després he posat una  carlota ratllada, mitja pebrera roja i mitja verda. Una ceba  i un all porro xicotet, tot en trocets xicotets.
Queda millor si després de sofregir la carn se li afegeix un poc de vi negre.
Li peguem unes voltetes a la verdura, tapem casi d'aigua, sal, pebre negre i pebre roig al gust, tancar l'olla exprés, i en 40 minuts a xuclar-se els dits (cadascú els seus...).
Una vegada oberta l'olla, deixar bullir sense la tapa a foc alt per reduir la salsa. També podeu passar la verdura per la batidora i obtindreu una salsa espectacular.
Jo l'he acompanyat amb un xile habanero fregidet, i ara estic esperant a vore si quan diu d'eixir crema igual que quan va entrar.
Si ho proveu, ja em contareu com us ha anat la cosa.
A le a cuinar i a menjar, que cm diuen els cstellans "De esta vida te llevaras la tripa llena y nada más."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada