dimarts, 26 de gener del 2010

Menú per al triomf.

A petició d'una lectora, us vaig a preparar un menú, senzill, però crec que triomfal.
Consta d'uns entrants, un primer i un segon.
Entrants:
  "Pimientos del piquillo" farcits de salmó.
   Torradeta de formatge de cabra.
 Primer:
     Crema de carbassó
Segon:
     Medallons de solomillo ibèric a la mel, amb ceba caramelitzada.

Comencem la festa:
ENTRANTS:
  • Pebrots del piquillo.
    • Ingredients:
      • Una llauna de pebrots del piquillo. En cada llauna solen anar-hi unes 9-10 unitats.
      • Un tall de salmó fresc.
      • Beixamel.
    • El·laboració:
      • Fregeix el salmo amb poc oli.
      • Prepara una beixamel espessa. (Fregeix mitja ceba fineta, després afegeix dues o tres cullerades soperes de farina de blat, sofregeix-la també i després ves afegint la llet fins que es desfaci tota la farina. Rectifica de sal i un poc de pebre negre).
      • Treu les espines al salmó i l'esmicoles a trocets xicotets dins la betxamel.
      • Pasa-ho tot pel turmix fins que quede una crema uniforme.
      • Amb una mànega ompli els pebrots i guarda'la en la nevera. No els ompligues del tot perquè poden vesar.
      • Pots fer una salseta de tomata per la base del plat.
  • Torradeta de formatge de cabra.
    • Ingredients:
      • Rulo de formatge de cabra.
      • Tostes de pa d'una gràndaria aproximada a la del tall del formatge.
      • Melmelada de tomata.
    • El·laboració
      • Es fa al moment per menjar-se-la calenta.
      • Talla una llesca per persona.
      • Passa cada tall per la planxa o la paella amb un poquet d'oli per deixar la superficie cruixent.
      • Monta la torradeta: Pa torrat-llesaca de formatge-capa de melmelada de tomata.
PRIMER PLAT
  • Crema de carbassó.
    • Ingredients.
      • Dos carbassons blancs.
      • Creïlles. Un poc menys quantitat que de carbassó.
      • Una ceba.
      • Mig all porro.
      • Sal, pebre negre, nous moscada.
    • El·laboració:
      • Pela el carbassó.
      • Talla a trocets tota la verdura (carbassó, ceba, all porro, creïlles) i sofregeix-la tot a la vegada un miqueta.
      • Afegeix aigua fins cobrir la verdura. No poses més perquè s'aiguara la crema. Deixa bollir a poquet de foc uns 40 minuts amb la tapa.
      • Al passar aquest temps afegei un poc de let o de nata per donar un poc de cremositat. Si és nata no et passes. Deixa bollir uns minuts fins que no faci olor a llet, i pasa-ho tot pel turmix fins que quede una crema. Prova i rectifica si escau de sal. Si disposes, passa la crema per un colador xinés o un colador normal.
      • Ho serveixes en un got ample, o una taça o algun recipient paregut. Afegeix un poc de pebre negre recien molt i un poc de nou moscada recien molta. Tot açó si els agraden les especies. La nou moscada li dona un sabor molt bó. Un suggeriment de presentació pot ser:


 



    SEGON PLAT
    Medallons de solomillo ibèric a la mel. És una de les primers estrades del blog.
    • Ceba caramelitzada
    Talla la ceba fineta, una ceba mitjaneta per persona.
    Sofregeix-la amb poquet de foc.
    Afegeix un poc de sal.
    Quan comence a agarrar color, afegeix una cullerada una cullerada sopera de sucre per cada dues cebes.
    Ves menejant per que o es creme el sucre.
    Al final afegeix tres cullerades soperes de vinagre, Deixes reduïr a foc suau, i al plat!

      6 comentaris:

      1. Impressionant!!!! M'acabe de quedar al.lucinada!!! Si faig tot açò ja ho crec que triomfaré, però crec que necessitaré 3 o 4 hores a la cuina... ufff a vorer com m'organitze. Només un dubte, tinc que posar ceba al solomillo i per damunt la ceba caramelitzada, o amb aquesta útima hi ha prou?
        Vamos, me rio de Ferrán Adriá, jaja!!!
        Moltes gràcies!!!!

        ResponElimina
      2. Triomfant, efectivament......Jo el carbassó el posaria amb pell, i la crema quedaria més vistosa......Ale, a fer el dinar.....Daniel

        ResponElimina
      3. Per Daniel. No li pose pell perquè vull que quede blanquet. Com tot, es qüestió de gustos.

        ResponElimina
      4. Jordi,Jordi.....qué bó tot....pero vullc fotos - PASO- A -PASO-....ja,ja, i després jo t'el il.ustre i fem un llibre amb reseptes del gëlo Jordi...UN BES.

        ResponElimina
      5. Hola Jordi, bé tinc que confesar que el menu va ser tot un èxit. Vaig fer unes petites modificacions per tal de no estar tant de temps a la cuina... vaig canviar la crema de carabassó per una crema de puerros que havia fet el dia d'avans i la vaig servir amb uns gotes de xupito i un trocet de pernil. Despres vaig canviar els pebrots del piquillo per hojaldres farcits de botifarra d'arroç (molt fàcil i molt bó). Vaig mantindre la torradeta de formatge i el solomillo a la mel, que em va quedar molt bó. Per a postre vaig fer la tarta de 3 xocolates, ja te passaré la resepta, és molt fàcil també i queda molt bona. Moltes gràcies! Bessets

        ResponElimina
      6. M'alegre haver-te ajudat. Envia'm la recepta i la publicaré a la teua salut!

        ResponElimina