Esteu de sort, companys/es cuiners/cuineres, que no us he oblidat.
Per les festes del Santíssim Crist de L'Alcora, cada dia feiem el berenar un de la penya. Jo vaig fer medallons de porc al Pedro Ximénez.
Ací va la recepta:
Sofregeixes els medallons a foc fort amb abundant oli calent per tapar els poros.
Quan agafa coloret, els cubreixes de vi Pedro Ximenez. Jo vaig fer servir aquest del Consum.
Esperes que comence la ebullició i baixes el foc al minim.
El deixes reduir fins que perga el alcohol i ja no faci gusta a vi. Ves provant i rectificant de sal i pebre. Amb una olla normal vaig estar unes 2 hores. Amb una exprés, 3/4 d'hora.
Important, deixar reduir el vi.
Com a guarnició, unes cebetes de l'hort del meu sogre que son xicotetes , com a nous. Fregidetes a foc fort un poquet, i quan fan olor a ceba fregida, baixar el foc i a poc a poc, pegant-li voltetes per que no es creme i facin per dins.
Esta molt bo, però crec que quedaria millor fer-ho amb galtes de porc, perquè tenen més gelatina i queden més tendres i saboroses.
Proveu-ho i ja em contestareu.
Amb ceba caramelitjada també quedaria bé, si us agrada la barreja de sabors dolços i salats, clar.
Jo el maridaria amb un vi negre, jove i fresquet, encara que per a gustos, els colors.
Ja em direu.
Per cert, vull fer peus de porc estofadets. Algun suggeriment?
Per cert, vull fer peus de porc estofadets. Algun suggeriment?